woensdag 30 juni 2010

Bloemenprikkers

Om onze bloembakken wat op te leuken heb ik prikkers geknutseld. Met behangmonstertjes van Karwei kun je hele leuke dingen doen :). Er zijn zulke leuke behangpapiertjes en je kunt er vanalles mee doen, bijvoorbeeld vlindervleugels, lieveheersbeestjes en bijtjes maken..!

dinsdag 29 juni 2010

Wijnpakket

Er is geen begin of er komt een eind zegt mijn opa altijd. Zo ook met mijn stage. Om mijn stagejaar af te sluiten heb ik mijn stagebegeleidsters nog een "bedankje" te geven heb ik een wijnpakketje samengesteld. Ze vonden het er ontzettend gezellig frans uit zien en waren er blij mee!..

zondag 20 juni 2010

Oerhollands schrift

Met de ideeen van Marlijnpoppedijn (dankjewel!) ben ik ook aan de slag gegaan om een schrift te pimpen. Ik had nog een oud schrift in de kast liggen wat ik niet gebruikte omdat het er niet zo leuk uit zag. Tijd om te pimpen dus! Met wat "oerhollandse" ruitjesstofjes, kant en knopen ben ik aan de slag gegaan en dit is het geworden. Ik krijg al zin om er in te schrijven als ik er naar kijk...!

Krantenketting

Een krantenketting. Hij is niet precies gelukt zoals ik wilde maar na een halve zaterdagkrant in reepjes geknipt en geplakt te hebben is het volgende eruit gekomen:

dinsdag 15 juni 2010

Zeepketting

Ik kwam wat leuks tegen op internet en toen dacht ik: Dat kan ik ook! Dus eerst heel het huis ondersteboven gezocht op zoek naar een "hotelzeepje". En ja hoor, achter in de kast vond ik er nog eentje. Deze heb ik in stukjes gesneden met een puntmesje, in het begin brokkelde het wat maar door zachtjes te snijden ging het beter. Ik heb er ook "badvlokken" aan geprikt. Ik heb geen idee hoe ze heten maar ze ruiken erg lekker. Met een prikpen heb ik er gaatjes in geprikt en aan een visdraadje geregen. Ik had ook nog badMet wat gekleurde kralen die bij elkaar passen heb ik het af gemaakt. Ik heb het in het kleinste kamertje van het huis gehangen: de wc!. Het ruikt daar nu heerlijk!

zaterdag 5 juni 2010

Raamschilderingen WK

De basisschool van het dorp vroeg of ik raamschilderingen voor het WK wilde maken. Het is zo leuk om alle reacties van de ouders te horen.









vrijdag 4 juni 2010

Giraffen

De communiewerkgroep van het dorp vroeg of ik 4 papieren giraffen wilde maken. De werkgroep gebruikt boekjes met Jule de Giraffe, daarom hebben ze gekozen om op de pilaren in de kerk gifaffes te hangen. Ziet er best leuk en gezellig uit in zo'n kerk toch?!

Traktatie

He,he, eindelijk weer een bericht van mij. Het is er even niet van gekomen om te knutselen maar hier is er weer eentje! Omdat ik binnenkort klaar ben met stagelopen heb ik alvast mijn traktatie gemaakt. Ik ben naar de Hema geweest om rubberen dierenpoppetjes en heb Jip en Janneke rozijntjes gekocht. Ook de oranje WK ballonnen waren in de aanbieding dus die hebben we ook meegenomen! In het rozijnendoosje heb ik een sateprikker met clowntje geprikt. Dit alles heb ik in een doorzichtig folie ingepakt met een lintje eraan. Aan het lintje hangt een kaartje met "Bedankt voor het leuke stagejaar!