zondag 29 augustus 2010

Patroon goudvissen

Aan de hand van de reacties van mijn vorige blog (zie goudvissen), hier het patroon. Het is gemaakt van vilt, je kunt het patroon eventueel vergroten of verkleinen.
Ik wens jullie veel knutsel-/naai-/freubelplezier!

Ps1. Tineke: ze zijn inderdaad met visdraad aan het deksel van de pot bevestigd
PS2. Barbara: Bedankt voor je reactie, ik ga het uitzoeken.

Vilten goudvissen

Om nog eens iets grappigs tussendoor te maken heb ik deze vilten goudvissen gemaakt. Ze zitten in een oude snoeppot en een weckpot. Ze passen goed op de schat hoor (maarja, ze kunnen er toch geen kant mee uit met het deksel op de pot ;)) Het was even puzzelen hoe ik de schatkist moest maken maar hij is toch goed gelukt! Deze vissen kan ik in elk geval niet vergeten eten te geven..

vrijdag 27 augustus 2010

Bad Tilda

Wat is het toch een uitdaging om een Tilda te maken. Na een dagje naaien met heel veel zuchten en puffen (want dat doe je wel als het een paar keer niet gaat zoals je wil..) moet ik toch stiekem zeggen, dat ik er best trots op ben..!

Aapje 2

Er is toch nog een tweede aap bij gekomen.. Gezellig he...! Het blijft leuk om poppen en beren te naaien!

dinsdag 24 augustus 2010

Aap

Vanmiddag heb ik deze aap gemaakt. Ik had een berenpatroon maar ik heb er een staart aan gemaakt zodat het een aap is geworden. Zelf vind ik dat hij wat weg heeft van de Pink Panter. Misschien is dat nog een ideetje wat ik kan uitvoeren.

Tilda harten

Uit het boek "Tilda with love" heb ik de harten gemaakt. Het bruine hart heb ik opgevuld met vulling en lavendel en het roze hart alleen met vulling.
Voorkant:Achterkant:Voorkant:Achterkant:

Bijna een give-away

Mijn "volgerteller" staat nu op 42 leden. Als je nog even geduld hebt, ik wacht tot het er 50 zijn, geef ik mijn eerste give-away. Ik meld het maar alvast, zo heb ik ook nog de tijd om iets leuks te maken voor de gelukkige winnaar en kunnen zich nog 8 nieuwe volgers zich aanmelden..

Spannend..!!

zondag 22 augustus 2010

Verjaardagscadeau

Mijn vriendin was jarig en ik vroeg wat ze graag wilde hebben. "Wil je misschien iets voor in de tuin?" vroeg ik. "Pff, al mijn planten gaan na een tijdje toch dood" zei ze, "tenzij het wel een hele speciale plant is, die geen water nodig heeft". Zo ben ik gaan nadenken een geldcactus gemaakt. Ik heb een courgette gekocht (de komkommers vond ik te dun, maar dit kan wel), deze heb ik in een bloempotje geplant met potgrond. Dan heb ik het geld er in gedaan door eerst een sneetje te maken met een puntmesje en heb ik de cocktailprikkers erbij geprikt. Ze moest zo lachen toen ik het gaf. "Nou, zei ze, zo'n speciale plant moet wel blijven leven, wat leuk!"

Tafeltje

Ons oude tafeltje, wat altijd buiten stond met bloempotten op, was zo versleten dat ik een nieuw heb laten maken. Opalief (met zijn timmermansbloed) heb ik eens lief aangekeken en natuurlijk wilde hij dat voor mij doen. Blij met weer een klusje, ging hij aan de slag. Het is hetzelfde als het oude maar hier zitten vele mooiere details in. Na een paar keer in de grondverf en aflakken met grijze verf is het dit geworden. Kijk zelf maar, ik ben er zo trots op!

woensdag 4 augustus 2010

Vakantie

De komende 10 dagen zal ik niet in blogland te vinden zijn. Ik ga namelijk op vakantie, jaja 10 lange dagen aan een warm, zonnig strand in Corfu. Wie weet kom ik wel met een heleboel nieuwe ideeen en inspiratie terug. Veel knutselplezier en tot dan!

Zeepaardjes 2

Zo als gezegd, ook een nummer 2. Gezellig he, zo samen?!

dinsdag 3 augustus 2010

Strikjes maken

Op Youtube vond ik dit filmpje. Die moeten we onthouden, zo gaat het zo gemakkelijk! Nu maar eerst veel oefenen!

maandag 2 augustus 2010

Zeepaardje

Ik heb helemaal het Tildavirus te pakken. Nu heb ik het zeepaardje geprobeerd maar heb hem nog wat leuker gemaakt door er pailletjes op te naaien. Ik vind hem zo zielig alleen hangen dat ik er toch nog maar een paar bij ga maken voor ik op vakantie ga..

Muurkrijt tekening

Er werd mij gevraagd een tekening op de muur (muur is geverfd met schoolbordenverf) te maken met krijt. Het gezin was op vakantie en ze wilden dat ik er een welkom thuis op zou tekenen als verrassing. Toen ben ik met stoepkrijt aan de slag gegaan, met maar vijf kleuren is het dit uiteindelijk geworden, ik ben benieuwd naar hun reacties bij thuiskomst!