maandag 23 mei 2011

Ketting van fietsband

Weer een ketting van fietsband. Ik heb helemaal de smaak te pakken!
En de ideeen blijven maar borrelen!

Schortjes

Deze schortjes gaan we op het kinderdagverblijf verven met textielverf. Van oude lakens hebben we er ongeveer 30 genaaid. Grote voor de grootste kinderen en kleine die nog in de nek gestrikt moeten worden voor de baby's. Met de baby's stempelen we de handjes op de schorten. Een paar hebben we er al gemaakt en wat zijn die al leuk geworden!

vrijdag 20 mei 2011

Ketting van fietsband

Ik kreeg een (heel) moeilijk plaatje van een ketting van fietsband. Ik moest het maar eens proberen na te maken omdat hij in het 'echt' best prijzig was. Of ze het gelukt vind weet ik niet. Ik ben benieuwd.. De ketting is van lengte verstelbaar. Ik heb er bijpassende oorbellen bij gemaakt.

woensdag 11 mei 2011

Zoekzak

Naar het idee wat ik een tijd geleden bij Heidi's tegenkwam heb een iets andere versie gemaakt. In de zakjes zitten een soort van papiertjes met een aantal kabouters (ooit eens gespaard en zo veel dubbele dat er wel eens wat van kunnen missen..)
Op het kaartje zie je welke figuren er in zitten en deze kun je dus zoeken door ze naar het "raampje" te schuiven. Ik wilde het eigenlijk met piepschuim bolletjes doen zodat het wat moeilijker is maar deze had ik helaas niet. Ideale bezigheidstherapie!



vrijdag 6 mei 2011

Communicantje

Er werd mij gevraagd een communicantje van vilt te maken. Ik moet zeggen dat het best lastig was, zo zonder patroon. Ze heeft een witte jurk aan met een zilver patroon op en een kaarsje in haar hand. Haar haar is opgestoken en afgewerkt met een bloem en zilveren band maar dit is op de foto niet zo duidelijk te zien.

zondag 1 mei 2011

Sieraden

De paarse ketting, armband en oorbellen zijn op aanvraag gemaakt. De blauwe ketting en oorbellen zomaar voor tussendoor. De paarse ketting lijkt blauw maar dat komt door de foto. Hij heeft meer een paarse kleur.




Mei: Viool

Mijn eerste popje uit "een heel jaar rond" is klaar! Ik kon niet langer wachten om het te maken, vandaar dat dus nu, op 1 mei, het popje van mei al klaar is!
Samen met Frederike (hier heb ik ook de kopieen van het boekje van gekregen, nogmaals dank je wel!) ga ik elke maand de popjes maken en op ons blog laten zien.
Ik ben ook erg benieuwd hoe en wanneer haar mei-popje te zien is op:
http://fredsstekkie.blogspot.com/
Ik heb nu al zin om het popje van Juni te maken, maar we moeten toch nog even wachten helaas..

Armband

Ze was helemaal enthousiast over de ketting en oorbellen dat ze er toch ook wel een
arband bij zou willen hebben. Daar zorgen we dan toch even voor..!