zondag 1 juli 2012

Een-klomp-met-een-zeiltje-wedstrijd

In augustus wordt hier in de buurt 'een-klomp-met-een-zeiltje-wedstrijd' gehouden ter ere van de nieuw bierkaai.
Enthousiast als ik was ging ik een klomp halen.. nouja.. eigenlijk 6 (zo enthousiast was ik en je kunt toch maar vroeg genoeg beginnen toch?!).

Maar toen kwam het probleem.. hoe moest die klomp nou een boot worden?
Nu ben ik wel handig, maar toch niet zo met zagen, spijkers, hamers en boren..
Dus op mijn fiets gesprongen en opa-lief aan het werk gezet. En wat heeft hij zijn best gedaan! Eerst had hij alleen een frame voor een zeil gemaakt. Maar toen was hij toch nog niet helemaal tevreden dus toen kwam er nog een roer aan (staat nog niet op de foto want de verf is nog nat.. tja enthousiast he?!). Zo zou hij nog sneller kunnen varen..!

Maarja, wat als het nu waait en hij kapseist..? Dus toen kwam er een 'stabiliteitsplankje' onderaan. Tja, het heeft vast wel een echte zeilbotennaam maar ik zou niet weten hoe..!
En toen was het aan mij om het bootje te versieren en er een zeiltje van tafelzeil aan te maken. En ik moet zeggen, ik vind hem prachtig geworden, het is een echte onder-zee-boot. Al hoop ik natuurlijk niet dat het ook letterlijk een onder-zee-boot wordt..
Als we, want het was natuurlijk het project van mijn opa en mij, nu niet winnen.. weet ik het ook niet meer!
Het punt is alleen.. het is alleen voor basisschoolleeftijd.. nouja, dan doen we wel mee onder de naam van nichtje-lief! ... Op naar die 1e prijs!..
1 opmerking:

Barbara zei

Wat is ie leuk! Ik ben gek op rood met witte stippen ... Lieve groetjes, Barbara