zaterdag 31 juli 2010

Tilda

O wat ben ik trots op mezelf! Ik durfde er eerst niet aan te beginnen omdat ik bang was dat ze zou mislukken met haar haar e.d. Maar Tilda is zelfs heel goed gelukt! Omdat ze niet kan zitten en alleen kan staan als ze ergens tegenaan staat, heb ik Opa eens lief aangekeken en hij heeft er een poppenstandaardje voor gemaakt. Om het geheel af te maken heeft ze nog een tasje gekregen.

Koninklijke kip

Nadat de kleine kip gemaakt was wilde ik ook een grote kip maken. Ik heb het patroon 2x vergroot. Wie weet legt ze nog wel eieren.. (met Pasen misschien?)
Hier zie je pas echt dat ze 2x zo groot is als de eerste kip.

maandag 26 juli 2010

Theezakdeur

Hebben jullie al kennisgemaakt met onze theezakdeur? We hebben hem al even, maar jullie hebben hem waarschijnlijk nog niet gezien...! Het was even sparen, maar dan heb je ook wat he!

Kleurige bloemen

Met wat gekleurde rietjes, bloemetjes van een Hawaii-ketting en wat kralen kun je hele leuke dingen doen zoals je ziet. Zo wordt de zomer toch in huis gehaald nu het niet zulk zonnig weer is..

zondag 25 juli 2010

HELP! Zeeptaart Tilda

Op mijn vrije zondagmiddag wilde ik de zeeptaart van Tilda proberen (Tilda's summertime). Vol goede moed begon ik. Oude placemats op het aanrechtblad, oude pan, oude potjes. Zeep in een oud plastic potje gedaan zodat, als ik het niet uit het potje zou krijgen, ik alles meteen weg kon gooien.

Stap 1: Smelt de zeep au-bain-marie.

Ik netjes mijn water gekookt, potje met zeep er in (was met een klein stukje zeep begonnen om te "oefenen") en maar wachten... en wachten... en wachten.... een half uur achter elkaar.. Er gebeurde helemaal niks! Het begon alleen naar rozen te ruiken, maar smelten?! Ho maar... Daar ging mijn Tilda taart, al bij stap een ging het niet volgens plan.

Heeft iemand tips of deze zeeptaart wel al eens kunnen maken? Help..!
Sja.. zo had ik hem willen hebben....

vrijdag 23 juli 2010

Alle duiven op de schutting, sjalalaliee.. sjalalalaa...

Het leek me leuk om onze schutting wat gezelliger te maken dus kwamen er ineens 4 duiven aanvliegen.... Mijn vader vindt het net Eftelingduiven omdat die ook gekleurd zijn en hij vindt het eigenlijk maar niks. Wat vinden jullie er van? Kunnen ze blijven zitten of moet ik ze weg doen?

woensdag 21 juli 2010

Tilda vogeltje

En om het geheel af te maken is er een Tilda vogeltje bij gemaakt. Gezellige boel wordt het!

Wat zal mijn volgende project worden...?!

dinsdag 20 juli 2010

Vogelverschrikker XL

Na het patroon dubbel zo groot te maken als mijn eerste vogelverschrikker, is er nu een XL vogelverschrikker gekomen. Ik ben benieuwd of de vogels ook echt weggejaagd worden, vast niet want hij ziet er zo lief uit dat ze er eerder naar toe zullen komen dan weggaan. Eerst wilde ik hem met een hengeltje bij de vijver zetten maar dat ziet er vast raar uit met van zulke opengespreide armen... Nu bedenk ik me dat het misschien ook wel leuk is om er een tilda vogeltje bij te doen op zijn arm. Dat wordt mijn volgende expiriment denk ik!

maandag 19 juli 2010

Vogelverschrikker

Over mijn vogelsverschrikker ben ik wel heel erg tevreden! Ik vind hem zo leuk dat ik al aan een tweede versie bezig ben, deze wordt alleen 2x zo groot.. Wordt deze week nog wel op mijn blog geplaatst..

Cupcakes

Deze cupcakes komen ook uit het Tildaboek. Helemaal tevreden ben ik er niet over maar ach, soms zitten er ook mindere "naaisels" bij he.. ?!

vrijdag 16 juli 2010

Koninklijke kip

En zo hebben we ook de Koninklijke Kip van Tilda gemaakt. Ik denk dat er nog wel een grotere versie volgt om erbij te zetten want hij is zo leuk gelukt..

donderdag 15 juli 2010

Muisje

Ook het muisje van Tilda heb ik geprobeerd maar dan met een ander stofje.

PS. Bedankt voor jullie lieve reacties, mijn enhousiasme wordt nu alleen maar groter!

woensdag 14 juli 2010

Tilda's aardbeien

En ook ik heb Tilda's aardbeien geprobeerd.. (Goede oogst trouwens! hihi)

dinsdag 13 juli 2010

Zeg ken jij de mosselman...?!

Toen ik bij mijn opa en oma kwam, waren ze mosselen aan het eten. Toen ik naar huis ging dacht ik onderweg: zou ik niet iets met de mosselschelpen kunnen doen? Eenmaal thuis gekomen meteen gebeld of ik ze mocht hebben. Ze lagen al in een zak in de vuilniscontainer maar omalief heeft ze er terug uit gevist (toepasselijk haha!) en al heel lief voor mij gewassen.

Ik heb ze op een omgedraaide bloempotschaal gelijmd met het lijmpistool (wat wat moeite kost met vochtige schelpen) en er roze kraaltjes in gelijmd om een parelachtig effect te krijgen en een schelp in het midden. Toch maar buiten gehangen want het was wel een erg "zee-erig" geurtje binnen...

Hoera een baby!

De meester op de basisschool is voor het eerst vader geworden. Zo werd mij dus gevraagd of ik de ramen van "zijn klas" wilde schilderen. Natuurlijk doen wij dat..!

Papegaaienduiker

Ik ben aan het naaien uit het boek "Tilda's Summertime", zo ook deze papegaaienduiker. Het heeft even geduurd voordat hij klaar was, maar voor een eerste keer is hij niet echt slecht gelukt (ondanks dat hij met zijn borst naar voor staat...). Ik heb alleen spijt dat ik zijn snavel en poten niet met buitenverf heb gedaan maar met verf op waterbasis. Misschien doe ik het er toch nog over, dan kan hij buiten staan..

zaterdag 10 juli 2010

Bloempot

Deze week heb ik een verjaardag en wat doe je dan om origineel te zijn? Ik had eerst het idee om een bloempot te verven en er tuinkers in te zaaien. Het zaaien doe ik een dag vooraf en dan doe ik er een vlaggetje in waar ik op zet: "Hier groeit een geldboom". Dit had ik gedaan met waterverf...
Maar dat was helaas geen goed idee.... zoals je ziet bladderde de verf eraf als ik er alleen nog maar naar keek.. Ook vernissen was geen optie. Toen heb ik alles er terug afgewassen en het op papier opnieuw gedaan en dan erop geplakt. De verf was toch iets leuker maar ik had niet alle kleuren om het met "echte" verf te doen.


Maar zo gaat het ook toch?!

Muis van boek

Voor een 40-jarige bruiloft heb ik een muis gemaakt. Van een boek heb ik alle pagina's gevouwen, de kaft geverfd en er vilten bloemen op geplakt. Tussen de pagina's heb ik geld gestopt en leuk ingepakt. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan vinden. Hoe ik het gevouwen heb? Ik zal er een "werkblad" van maken..!